تخت روانچی‏: عمان یک همسایه قابل اعتماد و یک شریک اساسی است کمیسرعالی حقوق بشر سازمان ملل: حملات آمریکا در کارائیب غیرقانونی است آمریکا به دنبال حملات هوایی به داخل خاک ونزوئلا طرح ترامپ برای ساخت یک سالن رقص جدید در کاخ سفید یورش صهیونیست‌ها به کرانه باختری/ شهادت یک جوان فلسطینی در رام‌الله هشدار سازمان ملل درباره خطر گسترش جنگ در سودان/ هیچ منطقه‌ای امن نیست فرد شماره ۲ تحریک طالبان پاکستان کشته شد واکنش عراقچی به دستور ترامپ مبنی بر از سرگیری آزمایش سلاح‌های هسته‌ای دیدار مقام ارشد انصارلله با تخت روانچی پاسخ جنبش انصارالله به تهدید اسرائیل کاتس: «اجازه نمی‌دهیم جنایتکار ما را تهدید کند» رایزنی تخت روانچی با وزیر خارجه عمان واکنش تهدیدآمیز مسکو به احیای آزمایش‌های اتمی آمریکا شی: درباره مسائل تجاری با آمریکا به اتفاق‌نظر رسیدیم مدودف: «پوزیدون» یک سلاح آخرالزمانی است طرح خاموش آنکارا برای تسلط بر آسیای میانه

مخالفت چین با تعامل رسمی اتحادیه اروپا و تایوان

سفر یک کمیته از اتحادیه اروپا به تایوان علی‌رغم هشدارهای مکرر چین درباره تعاملات رسمی مستقیم با این جزیره، عصبانیت پکن را در پی داشت.
تاریخ انتشار: ۱۷:۱۲ - ۲۹ آذر ۱۴۰۱ - 2022 December 20
کد خبر: ۱۶۴۶۹۱

به گزارش راهبرد معاصر «مائو نینگ» سخنگوی وزارت خارجه چین امروز (سه‌شنبه) ضمن تاکید بر مخالفت پکن با تعامل رسمی اتحادیه اروپا و تایوان، از بروکسل خواست تا در این موضوع محتاط باشد.

به نوشته وبگاه «ریانووستی»، مائو طی نشست خبری گفت: «فقط یک چین در جهان وجود دارد، تایوان هم بخشی جدایی‌ناپذیر از قلمرو جمهوری خلق چین است و اصل چین واحد، اجماع عمومی جامعه جهانی و هنجار اساسی شناخته شده روابط بین‌الملل و همچنین مبنای سیاسی روابط بین چین و اتحادیه اروپا است».

وی همچنین افزود: «پارلمان اروپا به عنوان یک نهاد رسمی اتحادیه اروپا باید از اصل چین واحد تبعیت کند. چین به شدت با هر گونه ارتباط رسمی بین اتحادیه اروپا و تایوان مخالف است و از اتحادیه اروپا می‌خواهد که صادقانه از اصل چین واحد پیروی کند و مراقب گفتار و کردار نسبت به موضوع تایوان باشد».

پیش از این، کمیته تجارت بین‌الملل پارلمان اروپا اعلام کرده بود که هیأتی به سرپرستی «آنا آسیماکوپولو» عضو پارلمان اروپا به تایوان می‌رود تا در مورد همکاری‌های تجاری و سرمایه‌گذاری گفتگو کند.

طبق این گزارش، وزارت امور خارجه تایوان نیز گفت که این هیأت اروپایی روز دوشنبه برای یک سفر چهار روزه وارد این جزیره شده است.

تایوان بخشی از چین محسوب می‌شود که ادعا‌های جدایی‌طلبانه دارد؛ ادعا‌هایی که کشور‌های جهان و سازمان ملل متحد به‌رسمیت نمی‌شناسند. پکن همواره با هرگونه تماس بین نمایندگان تایوانی و مقامات غربی به ویژه مسئولان عالی‌رتبه سیاسی یا نظامی از کشور‌هایی که پکن با آن‌ها روابط دیپلماتیک دارد، مخالف بوده و می‌گوید این سفرها، اصل چین واحد را نقض می‌کند و سیگنال‌های نادرستی به نیرو‌های جدایی‌طلب تایوان ارسال می‌کند./فارس

ارسال نظر
پرطرفدارترین اخبار